2019

za. 16 maart '19 • IMPRESIONES y PAISAJES
Muziek voor piano quatre-mains en liederen van Garcia Lorca, Ravel, Debussy, Chabrier, Rimsky Korsakov en Tsjaikovski. Impressies in muziek van Spanje, door componisten uit verschillende landen. Geïnspireerd door Federico Garcia Lorca's eerste dichtbundel Impresiones y Paisajes (1918).
Marta Liébana en María Cano Blanco piano 4-mains, m.m.v. Serena Pérez mezzosopraan
Vermaning, aanvang 20.15 uur
zo. 10 maart '19 • OS op het DAK
Lezing door muziekjournaliste Thea Derks naar aanleiding van haar boek "Een os op het dak". Zij bespreekt, aan de hand van geluid- en beeldfragmenten, de muziek van begin twintigste eeuw tot nu. Het boek kan hier besteld worden, maar is ook voor een mooie prijs verkrijgbaar na afloop van de lezing.
Vertoeving, aanvang 20.00 uur
za. 16 februari '19 • FANNY & FELIX
Pianotrio's van de even getalenteerde, maar ongelijk gestimuleerde broer en zus Mendelssohn; "Lieder ohne Worte" van Jasna Veličković sluit nauw aan en is gebaseerd op het langzaam achterstevoren beluisteren van Felix' Pianotrio
Trio Belfontis:
Heleen Hulst viool, Nina Hitz cello, Kaoru Iwamura piano
Vermaning, aanvang 20.15 uur
za. 19 januari '19 • BEETHOVEN aan het WERK
Beethoven's Strijkkwartet op 18 nr. 1 kent twee versies. Luisterend naar de verschillen, zie je Beethoven aan zijn schrijftafel. Toegelicht en met muziekvoorbeelden geïllustreerd door Joe Puglia.
Joe Puglia en Jaewon Lee - violin, Lilli Maijalla - viola, Amy Norrington - cello