overige informatie

sepp-grotenhuis-en-gerard-bouwhuis_49540059882_o

Klassieke muziek voor nu, voor altijd

De “Nieuwe Huys Concerten” zijn in september 2009 begonnen met 5 kamermuziekconcerten per seizoen, op de zondagmiddag. In de afgelopen jaren waren er minstens 12 concerten per seizoen, met zowel kamermuziek als grootschaliger orkest- en koorconcerten.
De programma's zijn bedoeld om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van het beste uit onze muziekcultuur. Wij houden erg van avontuur en spannende ontdekkingen, maar ook van de geliefde meesterwerken.
Door de sluiting begin 2020 zijn er een tijdlang geen concerten mogelijk geweest, maar vanaf half 2021 konden we weer open, met een kleine onderbreking in de winter daarop. Wij hopen de komende jaren elke maand minimaal 1 concert te kunnen organiseren, met een pauze in de zomer.

De bijzondere sfeer en akoestiek in de Zaandamse Vermaning is geliefd bij luisteraars én musici. De concerten worden zo veel mogelijk ingeleid en toegelicht. Drempels zouden er niet moeten zijn, de concerten zijn voor iedereen! Van tevoren en na afloop kunnen musici en bezoekers in de geheel herbouwde Vertoeving, nu "Verrassing aan de Zaan" terecht voor een heerlijke maaltijd, een goed glas wijn of wat je maar wilt. Wel even reserveren!

VadZ1

Programmeur van de concerten en coördinator is Roel Stern; het bestuur wordt gevormd door Erik van Deuren (vz.), Ruben Stern (secr.) en Bas Teule (pm.).