overige informatie

sepp-grotenhuis-en-gerard-bouwhuis_49540059882_o

Klassieke muziek voor nu, voor altijd

De “Nieuwe Huys Concerten” zijn in september 2009 begonnen met 5 kamermuziekconcerten per seizoen, op de zondagmiddag. In de afgelopen jaren waren er minstens 12 concerten per seizoen, met zowel kamermuziek als grootschaliger orkest- en koorconcerten.
De programma's zijn bedoeld om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van het beste uit onze muziekcultuur. Er is een zin voor avontuur en spannende ontdekkingen, maar ook voor geliefde meesterwerken.
Door de sluiting begin 2020 zijn er een tijdlang geen concerten mogelijk geweest, maar vanaf half 2021 lijkt aan die sluiting een einde te komen. Wij zien er enorm naar uit en hopen dit jaar nog elke maand minimaal 1 concert te kunnen organiseren.

De bijzondere sfeer en akoestiek in het Zaandamse Nieuwe Huys is geliefd bij luisteraars én musici. De concerten worden ingeleid en toegelicht, het is de bedoeling dat de drempel zo laag mogelijk ligt. Van tevoren en na afloop kunnen musici en bezoekers in de geheel herbouwde Vertoeving terecht voor een heerlijke maaltijd, een goed glas wijn of wat je maar wilt. Wel even reserveren!

VadZ1

Programmeur van de concerten en coördinator is Roel Stern; het bestuur wordt gevormd door Erik van Deuren (vz.), Ruben Stern (secr.) en Bas Teule (pm.).